Laat je geld renderen met rentes vanaf 4% per jaar.
Werkkapitaal is sinds de kredietcrisis een veelbesproken onderwerp in het bedrijfsleven. De grootte van werkkapitaal wordt opgemaakt door de vlottende schulden af te trekken van de vlottende activa. In andere woorden: het geld waarover u nu en binnen korte termijn beschikt, minus het geld dat u op korte termijn verschuldigd bent. De factoren komen samen in de werkkapitaal-cirkel.
Zoals in het bovenstaande diagram te zien is, zijn er vier hoofdfactoren die het werkkapitaal beïnvloeden: voorraden, liquide middelen, debiteuren en crediteuren. De voorraden en liquide middelen behoren tot de vlottende activa en dragen dus bij aan een hoger werkkapitaal. Ook debiteuren zorgen voor een hoger werkkapitaal, aangezien zij u op korte termijn geld verschuldigd zijn.
Aan de andere kant van de streep staan de crediteuren: partijen die u op korte termijn geld verschuldigd bent. Dit is geld waarvan u al zeker weet dat u het kwijtraakt: dit kan dus van het werkkapitaal worden afgetrokken.
Schulden die langer lopen dan een jaar zijn geen onderdeel van het werkkapitaal. Door middel van een langlopende lening vergroot u uw liquide middelen, terwijl de schuld die overblijft niet van invloed is op de grootte van het werkkapitaal. Daardoor is een lening via Kapitaal Op Maat een goede oplossing om het werkkapitaal van uw bedrijf tijdelijk te vergroten.
Meer informatie 015 - 760 00 19
Waarom zou een ondernemer zijn werkkapitaal willen vergroten? Met meer werkkapitaal kunt u geld investeren in bijvoorbeeld de uitbreiding van personeel, de voorraad, nieuwe machines of een nieuwe vestiging. De kosten gaan voor de baten. Anders gezegd met geld kun u meer omzet en dus winst maken.
Het werkkapitaal mag niet te klein zijn, maar ook zeker niet te groot. Een te groot positief werkkapitaal betekent namelijk dat er veel geld of voorraad is waar geen gebruik van gemaakt wordt. Doordat de liquide middelen en voorraden stilliggen, wordt hier geen winst over gemaakt.
Met een te klein werkkapitaal loopt u het risico dat uw onderneming op korte termijn niet meer uw rekeningen kan voldoen als uw debiteuren te laat of zelfs helemaal niet betalen. Ook een negatief werkkapitaal is niet wenselijk, omdat uw onderneming hiermee zelf de rekeningen niet meer kan betalen.
Aangezien het werkkapitaal van vier factoren (liquide middelen, voorraden, debiteuren en crediteuren) afhankelijk is, is het mogelijk het werkkapitaal met een aantal boekhoudkundige aanpassingen te verbeteren. Elke aanpassing aan één van de factoren heeft immers effect op het uiteindelijke werkkapitaal. Zo hebben de laatste jaren veel bedrijven hun crediteuren later betaald en hun debiteuren gevraagd sneller te betalen, waardoor ze zelf een groter werkkapitaal hadden.
Zulke boekhoudkundige ‘trucs’ om het werkkapitaal te verbeteren zijn echter sterk af te raden. Niet alleen is het slechts een korte termijn oplossing; het is vaak zelfs illegaal en strafbaar. Ook is het niet bevorderend voor de relatie met uw business partners.
Daarom is een kapitaalinjectie een betere oplossing om het werkkapitaal te vergroten. Dit geld kunt u naar eigen inzicht investeren, zodat u het werkkapitaal voor langere tijd op de gewenste hoogte krijgt.
Wilt u weten of u uw werkkapitaal kunt verbeteren? Neem dan contact met onze experts op, om de mogelijkheden voor uw onderneming te bespreken.
Meer informatie 015 - 760 00 19
Banken zijn tegenwoordig zeer terughoudend in het verlenen van krediet aan het mkb. De relatief lage investeringen zijn door nieuwe regelgeving niet interessant genoeg voor banken, terwijl alternatieve investeerders als Venture Capital fondsen en business angels tegelijkertijd maar zelden werkkapitaal verstrekken. Daarom is bankvrij financieren op momenteel de beste optie om uw werkkapitaal te verhogen. Via ons crowdfunding-platform verbinden wij investeerders aan ondernemers en helpen wij uw onderneming om een succesvol project op te zetten, om zo aan uw benodigde kapitaalinjectie te komen.
Via Kapitaal Op Maat kunt u een project pitchen en particuliere investeerders uitnodigen om u geld daarvoor te lenen. Investeerders kunnen al vanaf €100,- in u investeren. Dit is een rendabele investering, aangezien de rentes op investeringen via Kapitaal Op Maat een stuk hoger liggen dan op bijvoorbeeld spaarrekeningen.
Als u werkkapitaal aanvraagt via Kapitaal Op Maat kunt u zelf de voorwaarden voor uw lening stellen, zoals de rente (binnen de marges) en de looptijd. Bovendien hoeft u geen aandelen of eigendom in uw bedrijf weg te geven, iets wat bij normale investeringen wel gebruikelijk is.
Bij Kapitaal Op Maat hebben wij meerdere bedrijven geholpen in hun zoektocht naar werkkapitaal. Bekijk hier de succesvolle projecten die via ons crowdfunding-platform worden gefinancierd.
Als u op Kapitaal Op Maat een project indient, geeft u alle administratieve rompslomp uit handen. Onze financiële experts beoordelen uw project binnen twee dagen en geven vervolgens advies over hoe u het best uw project onder de aandacht kunt brengen bij investeerders.
Ook de uitbetaling van de kapitaalinjectie wordt via Kapitaal Op Maat afgehandeld. U krijgt uw investering niet vanuit verschillende partijen afzonderlijk toegestuurd, maar ontvangt het gehele bedrag in één keer via de Derdengeldenrekening van GoCredible Zo krijgt u uw volledige lening zodra uw project het doelbedrag behaald heeft. Ook het terugbetalen van de investering gaat via onze stichting.
Benieuwd wat Kapitaal Op Maat voor het werkkapitaal van uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op, of dien direct online uw project in.